payroll

Payroll » Geschikt voor uw onderneming!

Wat is payroll nou eigenlijk? Het belangrijkste verschil is dat de werkgever –juridisch- zijn personeel in dienst laat treden bij de payroll-organisatie, niet meer bij de werkgever zelf. De payroll-organisatie neemt ook nog allerlei taken over, zoals de loonbetalingen, het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, enzovoort.

Wat doet de werkgever zelf nog steeds?

De werkgever neemt nog steeds zelf de nieuwe werknemers aan, hij of zij bepaalt het salaris, de functionerings- en beoordelingsgesprekken, en alle ander aangelegenheden die voor de dagelijkse gang van zaken van belang zijn. Op de werkvloer verandert er dus niets.

Is payroll wat voor mij?

Werken met payrolling is in feite voor elke werkgever interessant. Het is gemakkelijk, het scheelt u financiële en administratieve kopzorgen, het verlaagt uw bedrijfsrisico en het verhoogt de flexibiliteit van het personeel. Dor efficiënt in te kopen is er ook nog een financieel voordeel te behalen. Dit alles heeft natuurlijk wel een prijskaartje: de diensten van de payroll-organisatie kosten natuurlijk ook wat.

De voordelen van payrolling

De voordelen zien er als volgt uit:
• Vooraf inzage in personele kosten;
• U betaalt een vast tarief en ontvangt periodiek één factuur, zodat u precies weet wat de salaris- en personele kosten zijn;
• U beperkt de financiële administratie, want die wordt veel overzichtelijker;
• U ontvangt geen facturen of aangiften meer van instanties als de Belastingdienst, het UWV, verzekeringen, pensioenfondsen en accountants;
• Voor de werknemers verandert er, op de payroll-lijst, in feite niets.

Een payroll organisatie biedt u dus veel gemak, en beperkt uw bedrijfsrisico’s en verlicht uw administratieve lasten. Daar tegenover staat het prijskaartje: de diensten van de payroll organisatie kosten ook een bedrag.

Tags

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*